• head_banner_01

Hva er de forskjellige typene polypropylen?

Det er to hovedtyper polypropylen tilgjengelig: homopolymerer og kopolymerer.Kopolymerene er videre delt inn i blokkkopolymerer og tilfeldige kopolymerer.

Hver kategori passer visse applikasjoner bedre enn de andre.Polypropylen kalles ofte plastindustriens "stål" på grunn av de forskjellige måtene det kan modifiseres eller tilpasses for best å tjene et bestemt formål.

Dette oppnås vanligvis ved å introdusere spesielle tilsetningsstoffer til det eller ved å produsere det på en veldig spesiell måte.Denne tilpasningsevnen er en viktig egenskap.

Homopolymer polypropylener en generell karakter.Du kan tenke på dette som standardtilstanden til polypropylenmaterialet.Blokk kopolymerpolypropylen har komonomerenheter arrangert i blokker (det vil si i et vanlig mønster) og inneholder hvor som helst mellom 5 % og 15 % etylen.

Etylen forbedrer visse egenskaper, som slagfasthet mens andre tilsetningsstoffer forbedrer andre egenskaper.

Tilfeldig kopolymerpolypropylen - i motsetning til blokkkopolymer polypropylen - har komonomerenhetene arrangert i uregelmessige eller tilfeldige mønstre langs polypropylenmolekylet.

De er vanligvis inkorporert med hvor som helst mellom 1% og 7% etylen og velges for bruksområder hvor et mer formbart, klarere produkt er ønsket.


Innleggstid: Des-05-2022